Mentaltræning

Hvad er mentaltræning?

Min erfaring som mentaltræner for solister og bands viser mig, at succes – uanset hvilken form for succes vi taler om – starter indefra. Dit musikalske talent er langt fra nok til at sikre dig en succesfuld karriere. Det er nogle helt andre egenskaber og mekanismer der spiller ind, inden du når succes’en – og én af de allervigtigste er; dit mind-set.

Mentaltræning er kort og godt, hjælp til at bruge dine talenter optimalt og til at leve i overensstemmelse med sådan, som du ønsker at leve dit liv. At skabe sammenhæng mellem det du ønsker og det du gør. Alt for ofte siger eller tænker vi ét, men gør noget helt andet. Eller værre endnu, tænker: ”Når bare….”, ”Hvis bare…”, ”Hvorfor er det ham og ikke mig….”

Dit mind-set er intet mindre end altafgørende for, hvordan du lever dit liv, og dermed også de resultater du opnår. En undersøgelse siger: At skabe succes handler om 88% mentalindstilling og 12% viden og færdigheder.

Bliv heldig med vilje

Hvis ikke det står krystalklart for dig; hvem du er som artist, hvad du har at byde på, hvad der gør dig unik, hvorfor ønsker du dine drømme så brændende, hvad vil du yde og hvordan kommer du i mål? Ja, så er det sikkert også svært for omverdenen at få øje på, og for dig at handle på. Så vil du gerne hæve dig over den grå middelmådige talentmasse og undgå fælden, som mange artister er havnet i – at lade tilfældighederne råde – så er det en god idé at tage bevidst og effektivt hånd om dine drømme. Så i bund og grund handler det om, at forvalte dit talent og dermed dit mind-set optimalt, hvis du vil leve, som du virkelig ønsker.

Simon Cowell: ”Good artists know who they are, they don’t ask, who should I be.”

Lyder det uoverskueligt? Det er det ikke! Men det er klart, at du kommer ikke sovende til succes. Derfor har jeg specialiseret mig i at hjælpe artister med at få deres talent til at blomstre.

Også etablerede artister kan stå i den situation, at vejen frem er sløret, der løbes panden mod en mur og døren til nye muligheder ligger gemt. Her hjælper jeg også med at gribe mind-settet an på en ny og effektiv måde, der gør, at den onde cirkel bliver brudt og nye muligheder opstår. Nogle gange kan det være virkelig svært selv at se skoven for bare træer og få poweren til at rykke sig. Men hey – jeg har set det lykkes!

Forsvinder kreativiteten ikke i en mental-udviklingsproces?

Tværtimod. Der bliver netop skabt plads til alt det kreative, fordi det som hæmmer dig unødvendigt forsvinder og efterlader plads til kreativitet. Du får taget konkret action på, hvor du vil hen med dig selv og din karriere og det efterlader energi og overskud til alt det kreative og sjove. Mentaltræning er ikke terapi, men derimod en effektiv fremadrettet proces.

Hvad venter du på?

Måske tænker du, at du bare lige skal have lidt mere erfaring eller blive lidt dygtigere, så kommer succes’en. Desværre kan jeg afsløre, at det ikke er dét som afgør, om du bliver succesfuld. Hvis ikke du forstår at omsætte dine unikke talenter til resultater, så skal du være mere end usandsynlig heldig for at få succes. Du kan sikkert selv komme i tanke om artister som er blevet verdensstjerner – og det er bestemt ikke fordi, de er verdens bedste på deres instrument. Og omvendt; super talentfulde musikere, der aldrig når særlig langt.

Så vil du stadig lade tilfældighederne råde, eller vi du tage aktivt styring på dine drømme i dag? Ved du hvad der skal til? Hvad venter du på?

I dag skal du stort set være ”et færdigt produkt”, før pladeselskaber, managements, bookere, agenter etc. vil røre ved dig. Ikke kun rent musikalsk, men også som artist, så hvorfor ikke skabe de bedste betingelser for dig selv, så du kan sparke r** fra starten? Eller er du kørt fast i din karriere, hvorfor så ikke tage en kærlig hånd om dine ambitioner og sætte dig selv i førersædet igen?

Er mentaltræning hos Unique Artist for alle?

Nej. Mentaltræning hos Unique Artist er kun for artister, som virkelig vil sætte sig selv i førersædet af deres karriere og er villige til at tage ansvar for deres succes. Artister der gerne vil differentiere sig, og hvor god ikke er godt nok.